Zahvala obitelji Šuta posadi helikoptera iz Divulja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/divulje_1_09072010_v.jpg

U znak zahvale za pruženu pomoć, obitelj Sanje Šute iz Rastovca kod Zagvozda susrela se danas, 9. srpnja 2010. u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama s posadom Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, koji su sudjelovali u akciji njezina spašavanja u nedjelju, 4. srpnja 2010. u jutarnjim satima s Biokova.

Sanja Šuta, koja boluje od šećerne bolesti, a koja je, jer joj je zatajila inzulinska pumpa, dobila hiperglikemiju, te je u stanju plitke svijesti upala u stanje potpune dezorijentacije brzom intervencijom helikoptera HRZ i PZO-a MI 8 MTV prevezena je do KBC-a Firule.
U svom obraćanju obitelj Šuta istaknula je kako je iznimno sretna jer ima mogućnost zahvaliti se svim sudionicima spašavanja, pa tako i posadi Eskadrile iz Divulja koju su činili kapetan pukovnik Oto Bartoš, kopilot poručnik Josip Perić i tehničari letači poručnik Neven Korica i stožerni narednik Dalibor Filipović. "Neizmjerno sam vam zahvalna što danas moja djeca imaju živu majku. Sretna sam što postojite, nosim vas u trajnom sjećanju i htjela sam što prije doći do vas i osobno zahvaliti za spašeni život", rekla je Sanja Šuta.
Članovi posade Eskadrile naglasili su da im je ovo jedno od nadražih priznanja za niz humanih misija u traganju i spašavanju i hitnim medicinskim letovima u kojima su sudjelovali.

    Zahvala obitelji Šuta posadi helikoptera iz Divulja

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zahvala-obitelji-uta-posadi-helikoptera-iz-divulja/divulje_1_09072010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zahvala-obitelji-uta-posadi-helikoptera-iz-divulja/divulje_2_09072010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zahvala-obitelji-uta-posadi-helikoptera-iz-divulja/divulje_3_09072010.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zahvala-obitelji-uta-posadi-helikoptera-iz-divulja/divulje_4_09072010.jpg


Vijesti