Hrvatska vojska uz svoje sportaše na Europskim igrama

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/hv_dan_sporta_11062019_15_v-1024x683.jpg

Na drugim Europskim igrama u Minsku 16 vrhunskih sportaša i sportašica – ugovornih pričuvnika i ročnika Hrvatske vojske

Objava Hrvatska vojska uz svoje sportaše na Europskim igrama pojavila se prvi puta na MORH.

Na drugim Europskim igrama koje se održavaju u Minsku, Bjelorusija od 21. do 30. lipnja 2019. godine, u šest sportova natječe se i 16 vrhunskih sportaša i sportašica – ugovornih pričuvnika i ročnika Hrvatske vojske.

To su boksači Marko Milun u superteškoj i Toni Filipi u teškoj kategoriji. Gimnastičar Filip Ude natjecat će se u višeboju.

U hrvanju grčko-rimskim stilom nastupit će Ivan Lizatović u kategoriji do 66 kg, Božo Starčević u kategoriji do 77 kg i Ivan Huklek u kategoriji do 87 kg.

Hrvatski predstavnici u judu su Zlatko Kumrić u poluteškoj, Dominik Družeta u polusrednjoj te Barbara Matić u srednjoj kategoriji.

U karateu se natječu braća Kvesić, Anđelo u kategoriji +84 kumite, a Ivan u -84 kumite.

U streljaštvu će nastupiti Giovanni Cernogoraz i Anton Glasnović u disciplini trap, Miran Maričić u disciplini 10m zračna puška, kao i u mješovitoj ekipi 10m zračna puška, a Petar Gorša i Snježana Pejčić natjecat će se u disciplinama 10m zračna puška, 50m puška trostav te u mješovitim ekipama 10m zračna puška i 50m puška ležeći.

Tim im je povodom ministar Krstičević poručio: “Vama, vrhunskim sportašima i sportašicama, ugovornim pričuvnicima i ročnicima Hrvatske vojske, želim puno sreće na predstojećim Igrama u Minsku. Nebrojeno ste puta proslavili Hrvatsku i želim vam da i ovog puta u tome uspijete.

Ponovno ističem kako sam ponosan što ste dio Hrvatske vojske. U ime djelatnika Ministarstva obrane, pripadnika Hrvatske vojske te svoje osobno, želim svima vama i vašim timovima puno uspjeha. Nastavite pronositi boje Hrvatske diljem svijeta”.

Na Europskim igrama u Minsku više od 4000 sportaša iz 50 država natjecat će se u 15 sportova. Hrvatska će na Igrama u Minsku nastupiti s ukupno 45 sportaša, od kojih 15 sportašica u 12 sportova.

Europske igre u Minsku predstavljat će i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. u devet sportova (atletika, badminton, biciklizam, boks, judo, karate, stolni tenis, streličarstvo i streljaštvo), a u badmintonu, boksu i judu imat će ujedno i status Europskog prvenstva.

Objava Hrvatska vojska uz svoje sportaše na Europskim igrama pojavila se prvi puta na MORH.Stranica