Završna koordinacijska konferencija vježbe "SEESIM 14"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sessim_03062014_v.jpg
Foto: MORH/ T. Brandt

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" danas je, 3. lipnja 2014., otvorena Završna koordinacijska konferencija vježbe "SEESIM 14".

Riječ je o međunarodnoj simulacijskoj računalno podržanoj vježbi koju zajednički, iz međusobno povezanih zapovjednih mjesta u lokalnim simulacijskim središtima, provode države članice SEDM - Inicijative ministara obrane Jugoistočne Europe.

Vježba "SEESIM 14", sedma po redu, održat će se krajem rujna ove godine, a središnja lokacija vježbe bit će Simulacijsko središte Zapovjedništva za obuku i doktrinu Hrvatske kopnene vojske u Zagrebu. Republika Hrvatska je suorganizator vježbe zajedno s Republikom Bugarskom. Cilj vježbe je da nadležne vojne i civilne strukture u državama članicama SEDM kroz simulirani scenarij uvježbaju zajedničke procedure odgovora na krize izazvane ljudskim ili prirodnim djelovanjem.

Završna koordinacijska konferencija traje tri dana. Tijekom nje će se kroz radne skupine razraditi posljednji detalji bitni za uspješnu pripremu i provedbu vježbe. Na konferenciji je sudjelovalo pedesetak sudionika, riječ je o predstavnicima Hrvatske, Bugarske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Gruzije, Makedonije, Rumunjske, SAD-a te SEDM-a.

Pozdravnim riječima Konferenciju su otvorili supredsjedatelji Upravljačke skupine vježbe, bugarski brigadir Valentin Cvetanov i hrvatski predstavnik, pukovnik Krešimir Lokas, koji su izrazili uvjerenje da će Konferencija, kao i sama vježba, biti provedene uspješno. Podsjetivši na važnost učinkovite međunarodne suradnje u operacijama odgovora na krize, supredsjedatelji su istaknuli da je ta činjenica došla do izražaja upravo tijekom nedavnih katastrofalnih poplava koje su pogodile Hrvatsku, BiH i Srbiju.

    Završna koordinacijska konferencija vježbe "SEESIM 14"

    Foto: MORH/ T. Brandt

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsna-koordinacijska-konferencija-vjezbe-seesim-14/sessim_03062014_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsna-koordinacijska-konferencija-vjezbe-seesim-14/sessim_03062014_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsna-koordinacijska-konferencija-vjezbe-seesim-14/sessim_03062014_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsna-koordinacijska-konferencija-vjezbe-seesim-14/sessim_03062014_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsna-koordinacijska-konferencija-vjezbe-seesim-14/sessim_03062014_5.jpg


Vijesti