Kotromanović na sastanku ministara obrane NATO-a u Bruxellesu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/nato_03062014_c.jpg
Foto: NATO

Ministar obrane RH Ante Kotromanović sudjeluje na dvodnevnom sastanku ministara obrane država članica NATO-a, koji se od 3. do 4. lipnja 2014. godine održava u Bruxellesu.

Sastanak ministara obrane posljednji je sastanak u navedenom formatu prije nadolazećeg summita NATO-a, koji će se održati u rujnu u Walesu, a jedan od glavnih aspekata koji će se provlačiti u sklopu svih tema je kolektivna obrana i izdvajanje za obranu, posebno u kontekstu aktualnog stanja u Ukrajini, te postepenog gospodarskog oporavka.

Glavne teme prvog dana sastanka bit će obrambene sposobnosti Saveza i rasprava o rezultatima nadolazećeg summita. Jedna od središnjih tema bit će i rasprava o strateškim implikacijama po Savez u svjetlu krize u Ukrajini.

Drugog dana sastanka planirana je sjednica u formatu Vijeća NATO – Gruzija te sastanak s državama davateljicama snaga u operaciji ISAF. Ministri će raspravljati o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u Afganistanu, statusu planiranja nove NATO-ove misije Resolute Support te o napretku u procesu prijenosa odgovornosti za sigurnost Afganistana na Afganistanske nacionalne snage sigurnosti.




Najave