Završetak Specijalističke vojne obuke za prijem u djelatnu vojnu službu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/spec_obuka_23052014_v.jpg
Foto: OSRH

Na vojnom poligonu "Gašinci" svečanim postrojavanjem i uručivanjem Potvrda polaznicima završila je obuka Specijalističke vojne obuke za prijem u djelatnu vojnu službu.

Ciklus obuke počeo je 3. ožujka 2014. i završio danas, 23. svibnja. Obuka je bila intenzivna i zahtjevna, napose posljednjih tjedana na vojnom poligonu "Gašinci", gdje je provedeno završno taborovanje i ocjenjivanje polaznika. Obuku pješačke i mehanizirane specijalnosti uspješno je završilo 17 vojnikinja i 97 vojnika, koji su upućeni u postrojbe Oružanih snaga RH.
   
Na završnom postrojavanju brigadir Željko Šikić, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan", te zapovjednik pješačke pukovnije pukovnik Stjepan Krešić i zamjenik zapovjednika obučne bojne bojnik Goran Petrik uručili su pisane pohvale za iskazane rezultate i iznimno zalaganje vojnicima Antunu Pejiću, Anti Generaliću, Vilimu Radiću i Josipu Vinskom te vojnikinji Kristini Drmić, kao i najboljem polazniku Specijalističke vojne obuke vojniku Marku Matiću.
   
Zadnji dan obuke obilježila je humanitarna gesta polaznika, koji su se u znak solidarnosti prema stradalima u poplavljenim područjima RH odrekli obroka i u suradnji s Crvenim križem iz Đakova proslijedili namirnice potrebitima.



Vijesti