Završetak obuke 24. naraštaja TRTSV

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/DSCF1025v.jpg

U Središtu za temeljnu obuku Požega, u petak, 4. ožujka 2011. završena je obuka 24. naraštaja Tečaja za razvoj temeljnih sposobnosti vođenja (TRTSV) HKoV-a, koju su uspješno završila 24 polaznika i 2 polaznice.

Zapovjednik Središta za temeljnu obuku Požega, pukovnik Robert Krnčević, pohvalio je  najboljeg polaznika tečaja, vojnika Vlahu Kovačića, a instruktorima je čestitao na uloženom trudu i profesionalnosti. Završnoj svečanosti nazočio je i Prvi dočasnik OS RH, časnički namjesnik Željko Bilić, koji je također, polaznicima čestitao na uspješno završenom tečaju i poželio puno uspjeha kako u daljnjem radu tako i u razvoju profesionalne karijere.

TRTSV podijeljen je u nekoliko faza, od kojih je najznačajnija 96-satna situacijska vježba na zemljištu, koja se provodi na vojnom poligonu „Gašinci“.

Vježba uključuje provjeru svih stečenih znanja i vještina u prijašnjim fazama, u realnim borbenim uvjetima te završava borbenom hodnjom od 12 kilometara koju su polaznici dužni savladati u zadanom vremenu te prema zadanim točkama kretanja.

Tečaj za razvoj temeljnih sposobnosti vođenja namijenjen je djelatnim vojnim osobama raspoređenim na vojničke dužnosti, a kandidatima za dočasnike. Po uspješnom završetku tečaja polaznici se mogu rasporediti na dočasničke dužnosti nakon čega im se dodjeljuje prvi dočasnički čin (skupnik). Uspješan završetak ovog tečaja uvjet je za pristupanje Temeljnoj dočasničkoj izobrazbi.



Vijesti