Završetak 9. naraštaja Vojno diplomatske izobrazbe

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vdi_24042010_v.jpg

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski", u petak, 23. travnja završio je tromjesečni tečaj polaznika devetog naraštaja Vojno diplomatske izobrazbe, podjelom diploma polaznicima.


Izobrazbu je završilo šesnaest polaznika, među kojima po jedan polaznik iz Republike Albanije i Makedonije te četiri iz Bosne i Hercegovine.
Dodjeli diploma nazočili su zamjenik NGS OS RH za operacije, kontraadmiral Zdenko Simičić, načelnik Službe za međunarodnu obrambenu suradnju Davor Čutić,  zamjenik ravnatelja HVU i zapovjednik Ratne škole "Ban Josip Jelačić" brigadni general Slaven Zdilar,  te predstavnici veleposlanstva i vojno diplomatskog zbora.
U prigodnom obraćanju nazočnima, kontraadmiral Simičić naglasio je da se cjelokupna izobrazba odvijala na engleskom jeziku, što je veliki uspjeh i specifičnost ovog naraštaja isto kao i sudjelovanje stranih polaznika.
Najbolji polaznici naraštaja, brigadir Jeronim Bazo, pukovnik Alen Bigava i Domagoj Vričko nagrađeni su plaketom Službe za međunarodnu obrambenu suradnju koju im je uručio načelnik Službe, Davor Čutić.

    Završetak 9. naraštaja Vojno diplomatske izobrazbe

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavretak-9-narataja-vojno-diplomatske-izobrazbe/vdi_24042010_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavretak-9-narataja-vojno-diplomatske-izobrazbe/vdi_24042010_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavretak-9-narataja-vojno-diplomatske-izobrazbe/vdi_24042010_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavretak-9-narataja-vojno-diplomatske-izobrazbe/vdi_24042010_4.jpg


Vijesti