Svečani ispraćaj 12. Hrvatskog kontingenta u misiju ISAF u Afganistanu

U Kninu je 19. kolovoza organiziran svečani ispraćaj 12. Hrvatskog kontingenta u misiju ISAF u Afganistan. Uz pripadnike kontingenta i članove njhovih obitelji na ispraćaju u kninskoj vojarni «Kralj Zvonimir» su bili i zamjenik načelnika GS OSRH-a za planove i resurse general pukovnik Slavko Barić, ravnatelj Uprave za obrambenu politiku Pjer Šimunović, te drugi visoki dužnosnici MORH-a i OSRH-a.


U svojim govorima visoki su uzvanici ukazali na značaj sudjelovanja pripadnika hrvatske vojske u misiji ISAF te im poželjeli puno uspjeha u radu ali i da se svi sretno vrate svojim obiteljima. Svi očekuju da će i ovaj kontingent kao i svi prethodni profesionalno i kvalitetno obavljati svoje zadaće.
«Ne sumnjam i ne dvojim da su pripadnici 12. kontingenta najbolji pripadnici OSRH-a i da će svoje zadaće u misiji ISAF izvršiti profesionalno, korektno, savjesno, bez ikakvih problema» kazao je zapovjednik 12. HRVCON brigadir Zlatko Ferenčević.
Ravnatelj Uprave za obrambenu politiku MORH-a Pjer Šimunović je istakuo kako su oni najbolji veleposlanici Republike Hrvatske, te da nastavljaju tradiciju izuzetno uspješnog i cijenjenog angažmana naše zemlje u Afganistanu. Poželjevši pripadnicima 12. kontingenta sretnu i uspješnu misiju u ime ministra obrane, cijelog ministarstva obrane i svoje osobno, Šimunović je istaknuo i kako je angažman naših OS u Afganistanu izuzetno cijenjen kako u Hrvatskoj tako i u cijeloj međunarodnoj zajednici.
General Barić, koji je puno uspjeha pripadnicima 12. kontingenta poželio i u ime načelnika GS OSRH-a, je kazao kako se od njih očekuje da primjenjuju sva znanja i sposobnosti, te da rade sukladno zapovjedima, propisima i standardima koje su usvojili tijekom obuke. Napomenuo je i kako su njihova oprema i naoružanje izuzetno dobri i u skladu sa svim standardima što će im omogućiti da svoje zadaće izvršavaju sigurno.

Vijesti