Prvom vojnom izaslaniku Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj dodijeljen Red hrvatskog trolista

General pukovniku Draganu Andreskom vojnom izaslaniku Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj i doajenu vojno – diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, povodom završetka vojno – diplomatske dužnosti, državni tajnik MORH-a Mate Raboteg u ime predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića svečano je uručio 14. kolovoza 2008. godine odlikovanje Red hrvatskog trolista. Odličje je general – pukovniku Andreskom dodijeljeno za osobite zasluge u razvitku odnosa između Republike Hrvatske i Republike Makedonije.


Državni tajnik istaknuo je da mu je čast i zadovoljstvo uručiti ovo odlikovanje prvom vojnom izaslaniku Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj koji je osobno pridonio razvoju hrvatsko-makedonskih obrambenih odnosa te promociji Republike Hrvatske u Republici Makedoniji i šire. «Obje zemlje obilježila je intenzivna aktivnost na transformaciji oružanih sustava u cilju postizanja komplementarnosti i standarda za ulazak u NATO savez. Jedna i druga zemlja na tom putu su postigle značajne rezultate.» naglasio je Raboteg
General pukovnik Dragan Andreski zahvalio se u ime Republike Makedonije, Armije Republike Makedonije i u svoje osobno ime Republici Hrvatskoj, predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću, Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru Oružanih snaga RH, ministrima obrane za vrijeme njegova mandata kao i načelniku Glavnog stožera OS RH generalu – zbora Josipu Luciću na dodijeljenom odličju, te izrazio želju nastavka dosadašnje uspješne suradnje između dvije zemlje.


Vijesti