Proveden tečaj motritelja/nadziratelja u Središtu za borbenu obuku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/03/2022-03-18-motritelji-1024x682.jpg
Na tečaju su sudjelovali časnici i dočasnici Gardijske-mehanizirane brigade, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i Zapovjedništva za obuku i doktrinu | Foto: SBO/Z. Jarni

U Središtu za borbenu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" Slunj, od 7.  do 18. ožujka 2022. provedena je prva faza tečaja za motritelja/nadziratelja.

Na tečaju su sudjelovali časnici i dočasnici Gardijske-mehanizirane brigade, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i Zapovjedništva za obuku i doktrinu.

Voditelj tečaja bio je bojnik Ljubomir Gašparić iz Središta za borbenu obuku (SBO), a instruktori časnici i dočasnici koji obnašaju dužnosti motritelja/nadziratelja. Cilj tečaja je osposobiti polaznike za dužnost motritelja/nadziratelja sukladno propisanim standardima te razviti sposobnost za pripremu, provedbu, praćenje i ocjenjivanje satnijskog tima u vježbama na zemljištu.

U prvoj fazi tečaja polaznici su uspješno savladali dva programska područja: Provedba vježbi u obuci te simulacijski sustav “MILES IWS”. Druga faza obuke provest će se na vježbi na zemljištu, gdje će polaznici uz nadzor mentora praktično upotrijebiti usvojena znanja.

Objava Proveden tečaj motritelja/nadziratelja u Središtu za borbenu obuku pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti