Pripadnici Hrvatske vojske posjetili Zajednicu Cenacolo

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/04/pripadnici_hrvatske_vojske_posjetili_zajednicu_cenacolo_170419_v.jpg
Foto: OSRH / L. Parlov

Djelatnici Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Rudolf Perešin" posjetili su  u srijedu, 17. travnja 2019. bratovštinu "Sveti Nikola" Zajednice Cenacolo u Jankolovici kod Biograda.

Povodom uskršnjih blagdana, pripadnici Hrvatske vojske donijeli su prigodne poklone i novčana sredstva koja su prikupili u humanitarnoj akciji za štićenike Zajednice koji se odvikavaju od raznih ovisnosti.  

Domaćini su se izaslanstvu SzO-a zahvalili na posjetu i darovima koje su donijeli,  prezentirali im svoje aktivnosti, način na koji žive te i ovom prigodom iznijeli osobna svjedočanstva o životima koje su vodili prije dolaska u Zajednicu, a danas, kako kažu, s novim poletom i snagom gledaju u budućnost.

Brigadir Rudolf Lovraković u svoje, te u ime zapovjednika SzO-a brigadira Gorana Huljeva te svih djelatnika Središta za obuku, poželio im je sretan Uskrs te istaknuo kako su im i na ovaj način željeli pružiti podršku u ustrajanju na ovome putu i započinjanju novoga života.

Da ustraju na svom putu, poželjela im je i zrakoplovna psihologinja u Pilotskoj školi SzO-a, bojnica Stela Ferić-Živaljić. 

"Znam da vam je trebalo mnogo hrabrosti da se odlučite na ovaj korak, ali sad ste na pravom putu.", kazala je. Naime, na ideju  za organiziranjem ove akcije, djelatnici SzO-a došli su nakon što su se štićenici Zajednice odazvali na poziv vojnog kapelana o. Ive Topalovića te posjetili vojarnu u Zemuniku. 

Nekoliko njih iz bratovštine "Sveti Nikola" svjedočilo je o svojim životima prije i nakon dolaska u Cenacolo. Mladići su to koji nakon terapije u Zajednici, s optimizmom gledaju na život: svaka minuta u danu pomno im je isplanirana, a odricanje, rad i molitva njihova su svakodnevica.

Foto: OSRH / L. Parlov

Vijesti