Uskrsne čestitke

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-morh.jpg
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske | MORH

Uskrsne čestitke potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH i Načelnika GS OS RH

Uskrsna čestitka potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH


Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske, poštovani djelatnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

U iščekivanju najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, promišljamo veličinu Isusove žrtve za čovjeka u kojoj pronalazimo putokaze za naše svakodnevno življenje i djelovanje, koja nas učvršćuje u nadi i potiče na davanje.

Naše misli i molitve ovih dana posebno usmjeravamo prema našim braniteljima koji su nesebičnim darivanjem položili živote za mir i slobodu domovine Hrvatske. Čestitam Uskrs obiteljima branitelja, koji trajno žive u našem sjećanju, koji su naš ponos i nadahnuće.

Uskrs je žrtva, ali Uskrs je i objava života. Neka nas uskrsno vrijeme potakne da pronađemo nadahnuće za daljnji napredak i produbljenje naših profesionalnih i ljudskih odnosa. Pronađimo uzor u plemenitosti davanja za druge i prepoznajmo radost kako bi rasplamsali nadu za bolji život.

Čestitam Uskrs svim našim pripadnicama i pripadnicima u mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta, koji su u svom djelovanju posvećeni očuvanju i promicanju mira, kao i njihovim obiteljima koje najveći kršćanski blagdan provode bez svojih najmilijih.

Svima Vama, vojnicima, dočasnicima i časnicima, službenicima i namještenicima, koji svakodnevno ispunjavate svoje plemenite zadaće, i Vašim obiteljima želim sretan i blagoslovljen Uskrs i svako dobro u osobnom i profesionalnom djelovanju. 







 POTPREDSJEDNIK VLADE I
MINISTAR OBRANE

Damir Krstičević

 

Uskrsna čestitka Načelnika GS OS RH


Dragi vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici Hrvatske vojske u operacijama, misijama i aktivnostima potpore miru, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

U danima smo iščekivanja najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa - blagdana vjere, nade i životnog ohrabrenja.

Uskrs je vrijeme kada više nego u bilo koje doba godine slavimo nadu u svijet zajedništva i razumijevanja među ljudima. Uskrsno vrijeme nas uči da se hrabrije i spremnije suočavamo sa svakodnevnicom.

Slaveći radost Isusovog uskrsnuća, s ponosom i pijetetom prisjećamo se i svih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su svoje živote podarili za hrvatsku slobodu. Njihovim obiteljima iskazujemo svoju ljubav i poštovanje slaveći Uskrs kao vječni simbol pobjede života nad smrću, dobra nad zlom, svjetla nad tamom, nade nad očajem.

Ovih uskrsnih dana moje misli i molitve su i s pripadnicima Oružanih snaga koji su u ove blagdanske dane odvojeni od svojih obitelji časno služeći u plemenitoj zadaći potpore miru od Poljske preko Afganistana, Indije i Pakistana, Iraka, Libanona, Kuvajta i Kosova sve do Italije, Španjolske i Zapadne Sahare.

Želim da nam svima uskrsno vrijeme bude poticaj da se brinemo za bližnje, zauzimamo jedni za druge i tako zajedničkim nastojanjima oplemenimo naš život na dobrobit svih nas i cijele Domovine.

U tom duhu optimizma i nade sa željom da blagdansko ozračje ispuni vaša obiteljska i radna okruženja, svim pripadnicima Hrvatske vojske u domovini i mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta želim sretan i blagoslovljen Uskrs.







 NAČELNIK GS OS RH
general zbora

dr. sc. Mirko Šundov


Priopćenja