Prijem za ratne zapovjednike VRO Oluja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/knin_04082010_5v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić bili su domaćini na svečanom prijemu za ratne zapovjednike VRO Oluja, te generale i admirale OSRH, održanom dan uoči središnje svečanosti 15. obljetnice VRO Oluja u kninskom Domu Hrvatske vojske.

 

Vojnim zapovjednicima prvo se obratio ministar Tomislav Ivić naglasivši kako je ovo prvi puta da se na ovaj način organizira primanje za zapovjednike zaslužne za vođenje vojno-redarstvene operacije Oluja te im je tom prigodom zahvalio na svemu što su tijekom Domovinskog rata, a i kasnije, učinili za Republiku Hrvatsku. „Da nije bilo vas i tisuće i tisuće hrvatskih branitelja i junaka ne bi bilo ni slobodne Hrvatske. Trebate i morate biti na to ponosni i mi smo kao i svi hrvatski građani kojima je Hrvatska u srcu,  ponosni na ono što ste učinili“ kazao je ministar Ivić.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko prisjetio se tih dana slave i ponosa naglasivši kako je najvažniji trenutak u Hrvatskoj povijesti bio stvaranje hrvatske države te kako svi koji su u tom sudjelovali trebaju na to biti ponosni te je na kraju dodao kako nikome ne smijemo dopustiti da umanji naš Domovinski rat kao i zajedništvo koje nas je vodilo.

Pozdravljajući ratne zapovjednike i hrvatske branitelje ministar obrane Branko Vukelić posebno je istaknuo kako cijela domovina mora biti zahvalna hrvatskim braniteljima kao i njihovim zapovjednicima za slobodu koju danas imamo. Hrvatski branitelji su temelj hrvatske slobode i zahvaljujući njima možemo danas govoriti o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj i Hrvatskoj kao članici Sjevernoatlanskog saveza. „U MORH-u i OS RH ponosni smo na vas ratne zapovjednike jer vi ste temelj naših oružanih snaga i Hrvatske vojske. Ponosni smo na sve hrvatske branitelje koji su se pridružili pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci. Danas s ponosom gledamo Hrvatskog vojnika s hrvatskom kacigom, odorom, puškom...Svega toga ne bi bilo da nije bilo vas“ istaknuo je na kraju ministar Vukelić.

VIDEO{auto width="644" height="312" displaywidth="432" plthumbs="true"}video_vijesti.xml{/auto}

AUDIO{auto width="644" height="100" displaywidth="100" plthumbs="false"}vukelic_04052010.xml{/auto}

    Prijem za ratne zapovjednike VRO Oluja 2010

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja-2010/knin_04082010_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja-2010/knin_04082010_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja-2010/knin_04082010_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja-2010/knin_04082010_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/prijem-za-ratne-zapovjednike-vro-oluja-2010/knin_04082010_5v.jpg


Vijesti