TT zbor OS RH u Osijeku

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ttz_osjek_05082010_v.jpg

U Osijeku je 5. kolovoza svečano obilježen Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dan Hrvatskih branitelja i 15. obljetnica vojno redarstvene operacije “Oluja”.

 

Svečano obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca u kapelici Kraljice Mira na Krunskoj utvrdi, a vijenac je ispred OS RH položio zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ brigadni general Ivan Jurić. U sklopu gradskog programa obilježavanja ove značajne obljetnice, Oružane snage RH sudjelovale su sa TT zborom u organizaciji Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan”, koji je od ranih jutarnjih sati pa sve do večeri izazvao izniman interes i zanimanje. Izložene eksponate razgledalo je desetak tisuća stanovnika grada na Dravi i okolnih mjesta.
Najveći interes posjetitelji su pokazali za brod iz sastava Riječne bojne, a u promotivnoj vožnji vojnim čamcem po rijeci Dravi uživalo je više stotina djece i odraslih. Kompletan doživljaj začinio je odličan vojnički grah u kojem je u večernjim satima uživalo oko tisuću posjetitelja TT zbora.



Vijesti