Potpisan sporazum o sustavu naoružanja i specijalne opreme za bazna oklopna vozila AMV 8x8

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/djakovic_velika.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Josip Lucić posjetili su danas, 17. veljače, tvrtku „Đuro Đaković – Specijalna vozila“ u Slavonskom Brodu. Tom prigodom ministar Vukelić je potpisao Okvirni sporazum o sustavu naoružanja i specijalne opreme za bazna oklopna vozila AMV 8x8 te je parafirao Sporazum o preuzimanju dijela strateške pričuve za tenk M-84.

Ministar Vukelić je naglasio da se potpisivanjem ovog Sporazuma riješava problem pričuvnih dijelova za tenk M-84 čime će se riješiti i dugoročni problem specijalnih vozila. „Tvrtka Đuro Đaković bitan je partner MORH-u kako u projektu „Patria“, tako i u budućoj modernizaciji tenka M-84“, istaknuo je ministar naglasivši da će Đuro Đaković do kraja godine OS RH isporučiti 21 oklopno vozilo po finskoj tehnologiji, od čega će se 15 proizvesti u „Đuri Đaković“.

Direktor tvrtke „Đuro Đaković – Specijalna vozila“ Bartol Jerković rekao je da je riječ o modernizaciji vozila u koje se planira ugraditi do 50 % hrvatskih komponenti.
Nakon potpisivanja sporazuma, ministar Vukelić i NGS OS RH general zbora Lucić obišli su proizvodne pogone gdje se sastavljaju oklopna vozila „Patria“ u suradnji s istoimenom finskom tvrtkom.

 



Vijesti