Obilježavanje blagdana Svih Svetih i Dušnog dana

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/vijenci_28052012_v-2.jpg
Foto: Arhiva MORH

Izaslanstva Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova, u subotu, 31. listopada 2015. godine u 11.00  sati, svečanim polaganjem vijenaca za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata, obilježit će blagdan Svih Svetih i Dušni dan.

Izaslanstva će položiti vijence kod središnjeg spomen-obilježja u alejama poginulih hrvatskih branitelja i na središnjim grobljima u sjedištima svih županija, a iznimno u :

  • Istarskoj županiji - kod središnjeg križa na gradskom groblju u Puli,
  • Osječko-baranjskoj županiji - kod Spomen- obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu slobode u Osijeku,
  • Splitsko-dalmatinskoj županiji - kod središnjeg križa na gradskom groblju Lovrinac u Splitu te na groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu u Splitu,
  • Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji - na gradskom groblju Miroševac.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji, blagdan Svih Svetih i Dušni dan bit će obilježen u petak, 30. listopada 2015. u 11.00 sati, kod Spomen križa na groblju Boninovo u Dubrovniku, gdje će izaslanstva svečano položiti vijence za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan, 2. studenog 2015.  u Zagrebu, u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, s početkom u 10.30 sati , a predvodit će ju vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, te u svim županijama na Dušni dan, 2. ili u utorak, 3. studenoga 2015., u 10,00 ili 11,00 sati.

U nedjelju, 1. studenoga 2015. u 8,30 sati, izaslanstvo MORH-a i OSRH predvođeno zamjenicom ministra obrane Višnjom Tafrom i načelnikom Glavnog stožera OS RH, generalom zbora Dragom Lovrićem položit će vijence na Gradskom groblju Mirogoj.



Najave