Ministar Vukelić sastao se sa zapovjednikom RCC Kabul

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ministar-stolstainer_v.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić, glavni inspektor obrane general-pukovnik Marijan Mareković i zapovjednik 13. HRVCON u misiji ISAF brigadir Martin Starčević susreli su se u ponedjeljak 15.lipnja 2009 godine u Kabulu u kampu „Warehouse“ sa zapovjednikom Regionalnog zapovjedništva Kabul (RCC) brigadnim generalom Michaelom Stollsteinerom.


General Stollsteiner izvijestio je ministra Vukelića i hrvatsko izaslanstvo o sigurnosnoj situaciji u toj regiji te aktivnostima u narednom razdoblju u Afganistanu posebice sa priprema za osiguranje mirne provedbe izbora u toj zemlji krajem kolovoza 2009.

„Posebno bih želio istaknuti kako na ovaj kamp nije bilo raketnog napada unazad sedam mjeseci, u čemu su  ključnu ulogu odigrale upravo postrojbe vojne policije i njihov rad na terenu u čijem je sastavu i 27 pripadnika Vojne policije Oružanih snaga RH ovdje u Kabulu“, rekao je Stollsteiner, inače pripadnik francuskih oružanih snaga koji je tom prigodom i posebno istaknuo profesionalizam pripadnika OS RH u misiji ISAF.
Ministar Vukelić informirao je generala Stollsteinera o sudjelovanju Hrvatske u 16 mirovnih misija diljem svijeta posebno naglasivši važnost misije ISAF u kojoj sudjeluje 295 pripadnika OS RH. Tom prigodom Vukelić je posebno istaknuo zadaće koje naši pripadnici rade na obuci i mentoriranju afganistanske vojske.

 



Vijesti