Aukcija i izložba slika u galeriji "Zvonimir"

 U galeriji MORH-a „Zvonimir“, Bauerova 33, u četvrtak 18. lipnja, s početkom u 12 sati bit će organizirana velika humanitarna aukcija slika za korisnike Centra za autizam Zagreb. Uz aukciju, održat će se i svečani program, na kojemu će se predstaviti korisnici Centra.

Slike su nastale u lipnju 2008. na likovnoj koloniji u Selinama, pored Starigrada Paklenice, podno Velebita, gdje Centar ima svoje terapijsko ljetovalište. Koloniju je organizirala i osmislila likovna udruga Auron, koja djeluje pod vodstvom slikara Stjepana Šandrka i Damira Gorete.

Na likovnoj koloniji sudjelovalo je četrdeset slikara i stvoreno je stotinjak radova, pod motom „100 slika za 100 sretnih osmijeha“. Sredstva od prodaje radova utrošit će se na poboljšanje kvalitete života korisnika Centra.

Autori koji sudjeluju na izložbi su: Matija Tomšić, Stjepan Šandrk, Nikola Gvozdanovski Kole, Mladen Rajn, Ante Tonči Alač, Antonija Cesarec, Anita Mamić, Darko Goreta, Mijat Marić, Lada Primorac, Eni Šuparina, Ingrid Badrov, Vanda Braković, Davor Žilić, i dr.

Izložba je otvorena za građanstvo, a može se razgledati 16. i 17. lipnja u radno vrijeme galerije, od 11 do 18 sati. Ulaz slobodan.

Najave