Posjet zapovjednika Talijanske ratne mornarice HRM-u

Izaslanstvo Talijanske ratne mornarice na čelu sa zapovjednikom admiralom Paolom La Rosom boravit će u utorak, 16. lipnja, u službenom posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici u Splitu. Bilateralni susret započet će svečanim postrojem HRM-a u pomorskoj bazi „Lora“, s početkom u 10 sati, nakon čega će zapovjednici HRM-a i TRM-a, kontraadmiral Ante Urlić i admiral Paolo La Rosa razgovarati o unaprjeđenju dosadašnje suradnje s naglaskom na sigurnost plovidbe u Jadranskom moru.

U sklopu posjeta, predviđeno je polaganje vijenaca na spomeniku poginulim mornarima u Viškom boju u gradu Visu, s početkom u 15 sati. Spomenik „Viški lav“ podignula je Austrougarska mornarica godinu dana nakon samog boja, 1867. godine, te je kao takav desetljećima bio mjesto odavanja počasti poginulim mornarima monarhije za vrijeme navedenog boja. Jedna od najvažnijih proslava odvijala se na 140. obljetnicu, kada je postavljen novi lav na mjesto ukradenog lava.

Molimo vas da medijski popratite navedeni događaj te dođete u utorak, 16. lipnja, na ulaz 1 pomorske baze „Lora“ (kod Zapovjedništva) najkasnije do 13.50 sati.  

Za zainteresirane predstavnike medija postoji mogućnost organiziranog prijevoza do Visa i  natrag kako bi popratili navedeni događaj, te ih ljubazno molimo da se za sve organizacijske detalje jave časniku za odnose s javnošću Hrvatske ratne mornarice, kapetanu fregate François Buju, mob: 098/204-216.

 



Najave