Ministar obrane Branko Vukelić sastao se s veleposlanikom Velike Britanije u Hrvatskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/novost_12032008.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić sastao se 11. ožujka 2008. s Veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Johnom Ramsdenom, u čijoj pratnji je bio i vojni izaslanik Ujedinjenog kraljevstva u Republici Hrvatskoj u odlasku, pukovnik Mark Wentworth.

Veleposlanik Ramsden čestitao je ministru Vukeliću na imenovanju, a također se zahvalio i na sudjelovanju Republike Hrvatske u mirovnim operacijama i prenio izuzetno pohvalno mišljenje o našem osoblju koje u njima sudjeluje.

Razgovaralo se i o budućoj reorganizaciji diplomatske mreže Ujedinjenog kraljevstva temeljem koje će Ured vojnog izaslanika UK u Beču pokrivati nekoliko zemalja, uključujući i Hrvatsku. Također se razgovaralo i o suradnji dviju mornarica, sudjelovanju naših časnika i dočasnika u Središtu Vyškov u Češkoj, koje sponzorira Ujedinjeno kraljevstvo, a provodi BMAAT (British Military Advisory Team), te o mogućnostima vojno-tehničke suradnje. Razgovaralo se i o trendu porasta potpore javnog mnijenja ulasku Republike Hrvatske u NATO.

Vojni izaslanik UK u Republici Hrvatskoj, pukovnik Mark Wentworth, zahvalio je na dosadašnjoj suradnji i potpori Ministarstva obrane, a posebno Službe za međunarodnu obrambenu suradnju, koja mu je bila od velike pomoći i olakšala posao koji je obavljao posljednje tri godine.



Priopćenja