Raspisan Natječaj za stipendiranje studenata, u statusu kadeta

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je 10. ožujka 2008. Natječaj za stipendiranje studenata, u statusu kadeta, prve godine preddiplomskih studija za stjecanje akademskog naziva prvostupnika koji se upisuju u akademskoj godini 2008/09, a rok prijava je 21. travnja 2008. godine.
Na natječaj se mogu prijaviti svi kandidati koji u akademskoj godini 2008./2009. planiraju upisati jedan od dolje navedenih sedam Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, kao i svi kandidati koji planiraju upisati neki od studija na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.


Riječ je o Natječaju za program civilno-vojnog školovanja, a kandidati primljeni u taj program imat će mogućnost završetka visokoškolskog obrazovanja na jednom od hrvatskih sveučilišta, odnosno veleučilišta. Pritom će tijekom studija imati osiguranu stipendiju (u godišnjem iznosu od najmanje 12 tisuća kuna), besplatnu stručnu literaturu, besplatan smještaj i prehranu te po završetku studija osiguran posao u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Kandidati koji prođu potrebna testiranja, po završetku studija obvezni su raditi u sustavu OSRH u trajanju dvostruko dužem od vremena stipendiranja. Po završetku studija, kandidati mogu, osim osiguranog posla u OSRH, računati i na mogućnosti daljnjeg usavršavanja ne samo u Hrvatskoj već i u drugim zemljama u svijetu.

Natječaj je otvoren za pripadnike oba spola, a prijave su moguće u uredima za obranu prema mjestu prebivališta. Po prijavi na natječaj, kandidati će biti upućeni na testiranja i zdravstvene preglede, a kandidati za kadete – vojne pilote moraju dodatno proći i program selekcijskog letenja. Važno je istaknuti kako će svi kandidati redovito pristupati prijamnim ispitima na visokoškolskim ustanovama koje izaberu, a MORH je također osigurao mogućnost dodatnih priprema za upise na Fakultete za kandidate koji se prijave u program Kadet.

Popis fakulteta

I. SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

1. Fakultet elektrotehnike i računarstva
- svi preddiplomski sveučilišni studiji

2. Fakultet strojarstva i brodogradnje
- prediplomski sveučilišni studij strojarstva - preddiplomski sveučilišni studij zrakoplovstva

3. Prirodoslovno-matematički fakultet
- svi preddiplomski sveučilišni studiji

4. Kineziološki fakultet
- preddiplomski sveučilišni studij kineziologije

5. Fakultet prometnih znanosti
- studij aeronautike-vojni piloti


II. TEHNIČKO VELEUČILIŠTE U ZAGREBU
- svi preddiplomski stručni studiji


III. SVEUČILIŠTE U SPLITU

1. Pomorski fakultet
- smjer Pomorska nautika

2. Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje

Preddiplomski sveučilišni studiji:

>- elektrotehnika i informacijska tehnologija
- strojarstvo
- računarstvo
- industrijsko inženjerstvo

Preddiplomski stručni studiji:
- elektrotehnika
- strojarstvo
- računarstvo

Priopćenja