Ministar obrane Branko Vukelić posjetio HRZ i PZO

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/priopcenje_07032008-1.jpg

Ministar obrane Branko Vukelić u pratnji zamjenika načelnika GS OS RH general-pukovnika Slavka Barića posjetio je 07. ožujka 2008. godine Zapovjedništvo HRZ-a i PZO.

Tom prigodom zapovjednik HRZ i PZO brigadni general Vlado Bagarić upoznao je ministra Vukelića s najvažnijim aktivnostima i zadaćama, kao i trenutačnim ustrojem HRZ i PZO.
Nakon toga, tijekom obilaska TT zbora ministru obrane prezentiran je i dio letjelica i opreme koju koristi HRZ i PZO.

Ministar Vukelić čestitao je zapovjedništvu HRZ i PZO-a na svim obavljenim zadaćama i izrazio pozitivne ocjene o preustroju HRZ i PZO-a. Istaknuo je da će se u dogledno vrijeme povećati standard pripadnika OS RH, pa tako i pripadnika HRZ i PZO. „Želimo imati osposobljene i zadovoljne pilote koji su nam važni, jer imamo sve više novih letjelica“ naglasio je ministar Vukelić u izjavi nakon obilaska TT zbora.
Ministru obrane i njegovim suradnicima, ali i brojnim novinarima, fotoreporterima i snimateljima predstavljen je i novi helikopter HRZ-a Mi 171 š kojeg je Hrvatskoj isporučila Ruska federacija na ime klirinškog duga.

Isporuka svih deset helikoptera od čega su četiri već isporučena bit će dovršena do kraja svibnja, pa će tako ove višenamjenske letjelice biti spremne i za nastupajuću protupožarnu sezonu. Riječ je o tehnološki iznimno naprednim letjelicama, osposobljenima za obavljanje raznovrsnih vojno civilnih. aktivnosti. Mi 171 Sh je vojno transportni helikopter s naoružanjem, može se koristiti za prevoženje ljudi i tereta, medicinska prevoženja i evakuaciju ranjenika, traganje i spašavanje, te za druge namjene, primjerice gašenje požara.



Priopćenja