Helikopterske posade HRZ i PZO tijekom vikenda prevezle 10 pacijenata

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hml_05092016_v-4.jpg
Foto: Arhiva MORH

Posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze i Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze  Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) tijekom vikenda od petka , 2. rujna od popodnevnih sati do nedjelje04. rujna  2016. bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja 10 pacijenata.

Tako su helikopterske posade iz 93. zrakoplovne baze tijekom proteklog vikenda prevezle osam pacijenata do KBC-a Split. Medicinski letovi započeli su u petak, 2. rujna u večernjim satima kada je s otoka Brača hitno prevezena njemačka turistkinja, a tijekom noći s otoka Korčule i Hvara prevezeno je još dvoje pacijenata.

U subotu, 3. rujna prevezezn je pacijent s otoka Korčul te dvije osobe s otoka Hvara. U nedjelju, 4. rujna  vojnim helikopterima prevezena jedna osoba s Hvara, a vikend-akcije letačkih posada završile su oko ponoći kada je hitno zbrinut poljski turist s Hvara.

Posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze tijekom vikenda prevezla je dvoje pacijenata s otoka Lošinja do helidroma Grobnik.



Vijesti