Godišnji sastanak Dočasničkog zbora OS RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/sastanak_16122011_v.jpg

U prostorijama Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" u četvrtak, 15.prosinca 2011. godine održan je Godišnji radni sastanak Dočasničkog zbora OS RH za 2011. godinu. U cjelodnevnom radu sudjelovalo je 39 dočasnika, odnosno dočasnici samostalnih bojne i više, iz svih grana OS RH, te dočasnici predstavnici uprava GS OS RH.


Sastanak je otvorio zamjenik načelnika GS OS RH za operacije, kontraadmiral Zdenko Simičić koji je u svom uvodnom obraćanju nazočne upoznao sa budućim aktivnostima i smjerom razvoja OS RH sa naglaskom izrade zakonskih i podzakonskih  akata u kojima svoj doprinos moraju dati i prvi dočasnici.

Također, kontraadmiral Simičić istaknuo je važnost mjesta i ulogu prvih dočasnika u postrojbama OS RH, koji moraju biti potpora zapovjednicima u obuci na svim razinama, te koji svojim primjerom i prepoznatljivošću pokazuju puni profesionalizam među dočasnicima i vojnicima u postrojbama OS RH.

Aktivnosti u daljnjem dijelu sastanka vodio je o.d. prvog dočasnika OS RH, časnički namjesnik Mario Mateljić sa suradnicima. Tijekom radnog sastanka raspravljalo se o najvažnijim temama koje su u domeni rada prvih dočasnika a težište je bilo na pojedinačnoj obuci u 2011. godini u postrojbama OS RH, stanje provedbe Tečaja za razvoj temeljnih sposobnosti vođenja u 2011. godini te stanje dočasničkog lanca potpore u OS RH. Sastanku su se naknadno pridružili i predstavnici Uprave za personalne poslove i Uprave za operativne poslove i obuku GS OS RH, koji su nazočnima održali prezentacije i otvorili diskusiju o temama koje su značajne za daljnji rad i razvoj Dočasničkog zbora OS RH.



Vijesti