Završetak tečaja za ovlaštene osobe Obalne straže RH

U Pomorskoj bazi Lora, u četvrtak 15. prosinca 2011. godine obilježen je završetak 4. naraštaja Tečaja za stjecanje statusa ovlaštene osobe Obalne straže RH, kojeg je uspješno završilo 30 polaznika. Tečaj je proveden u organizaciji Središta za obuku HRM-a u suradnji sa Zapovjedništvom HRM-a i Obalnom stražom RH.

Tečaj u trajanju od 10 tjedana, kroz 330 nastavnih sati vodilo je 30 predavača iz institucija čije su aktivnosti vezane uz more, kao što su Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva, i ruralnog razvoja, Ministarstva kulture, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Hrvatskog hidrografskog instituta, Pravnog fakulteta u Splitu, Pravnog fakulteta u Rijeci, Pomorskog fakulteta u Splitu, Tehničkog fakulteta u Rijeci, Sveučilišnog studijskog centra za studije mora u Splitu i dr.
Kroz dosadašnja četiri provedena tečaja, ukupno je 106 pripadnika Obalne straže RH steklo ovlasti za postupanje na moru sukladno Zakonu o Obalnoj straži RH.



Najave