General Barić na Strateškoj vojnoj konferenciji u Beogradu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/baric_14062011_v.jpg

Zamjenik načelnika GS OS RH za planove i resurse, general pukovnik Slavko Barić sudjeluje na dvodnevnoj Strateškoj vojnoj konferenciji NATO članica i partnerskih zemalja, koja se održava u Beogradu od 14. lipnja 2011. u organizaciji Savezničkog zapovjedništva za transformaciju (ACT).


Na konferenciji sudjeluju predstavnici više od 60 zemalja, a glavna tema Konferencije je "Nakon Lisabona: Provedba transformacije" u okviru koje će se razgovarati o budućem razvoju partnerstva, izgradnji sposobnosti kroz multinacionalna i inovativna rješenja te o osiguranju pristupa svjetskim dobrima, odnosno korištenja morskog, zračnog, svemirskog i kibernetičkog prostora. Razvoj i poboljšanje partnerstva NATO-a s drugim organizacijama i državama jedan je od najvažnijih zaključaka sa samita u Lisabonu koji je našao svoje važno mjesto i u novom Strateškom konceptu NATO-a.

Strateška vojna partnerska konferencija jedna je od najvažnijih godišnjih konferencija koju organizira Savezničko zapovjedništvo za transformaciju, koja članicama NATO–a i partnerskim zemljama iz programa Partnerstvo za mir, Mediteranskog dijaloga i Istanbulske inicijative, pruža mogućnost za razmjenu mišljenja i iskustava o razvojnom sigurnosnom okruženju te o budućim izazovima, poboljšanju politike partnerstva u područjima zajedničkog djelovanja u operacijama, obuci, izobrazbi, izgradnji sposobnosti, zajedničkom financiranju projekata i sl.



Vijesti