Američko vojno izaslanstvo posjetilo vojni poligon na Slunju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/04/posjet-us-izaslanstva-vp-eks-4.jpg
Tijekom posjeta američko izaslanstvo je obišlo inženjerijske radove na izgradnji ambulante ROLE 1 i smještajnog objekta na vojnom poligonu | Foto: OSRH

Izaslanstvo je obišlo inženjerijske radove na izgradnji ambulante ROLE 1 i smještajnom objektu na poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju, u srijedu, 14. travnja 2021. održan je radni sastanak zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ brigadnog generala Željka Ljubasa i zapovjednika Središta za borbenu obuku pukovnika Romana Kelnerića sa zapovjednikom Namjenskih snaga 68 (CTF 68) Mornaričkih snaga SAD za Europu i Afriku kapetanom bojnog broda Cameronom R. Chenom i američkim vojnog izaslanika u RH brigadirom Mathewom Dennyjem.

Tijekom posjeta američko izaslanstvo je obišlo inženjerijske radove na izgradnji ambulante ROLE 1 i smještajnog objekta na vojnom poligonu, a tijekom sastanka domaćini su američke goste upoznali s trenutnim aktivnostima na vojnom poligonu i dugoročnim planom njegovog razvoja.

Vojnu ambulantu i smještajni objekt na poligonu na Slunju, od studenog 2020. godine, grade pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske i Inženjerijske bojne CTF 68.

Ovaj projekt financira Vlada SAD-a, a dovršenjem ambulante i smještajnog objekta povećat će se ukupne sposobnosti vojnog poligona, na kojem se svake godine odvija veliki broj domaćih i međunarodnih vojnih vježbi i drugih obučnih događaja.

Objava Američko vojno izaslanstvo posjetilo vojni poligon na Slunju pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti