Zračne snage cijeli dan na požarištima kod Kistanja i Knina

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, danas, u četvrtak, 3. kolovoza 2017., cijeli dan sudjeluju u gašenju požara kod Kistanja te na požarištu kod Knina.

Posade Canadaira i Airtractora angažirane su na oba požarišta raspoređujući snage prema prioritetima gašenja, a u jednom trenutka sa dva Canadira pokušale su zaustaviti vatenu frontu i na Dinari.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 152 požara (58 u Šibensko-kninskoj, 49 u Splitsko-dalmatinskoj, 34 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).
Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1230 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 38 700 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.



Vijesti