Zračne snage i 90 plovila u akciji traganja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/11/potraga_02112017_v-1.jpg
Foto: HRZ i PZO
Letačke posade 93 zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika danas, u nedjelju 5. studenoga 2017. sa helikopterom BELL-206 B i avionom Pilatus PC-9M nastavile su akciju pretraživanja iz zraka šireg područja akvatorija od Novigrada do Raba tragajući za nestalom osobom.
Ovo je šesti dan zaredom kako zračne snage 93. zb sudjeluju u zajedničkoj akciji potrage kod Masleničkog mosta. U prethodnih pet dana letačke su posade provele ukupno 42 sata u zraku tragajući i pretražujući područje od Novigradskog i Karinskog mora pa sve do otoka Raba.

Današnja akcija bila je do sada nabrojnija sa uključenim snagama. Uz policijske službenike i očevidne ekipe MUP-a i Vojne policije te brodove Policijske uprave zadarske i Lučke kapetanije Zadar sa osam pozicija jutros je u detaljnu pretragu krenulko oko 80 privatnih brodica i plovila od lokalnog stanovništva iz svih mjesta uz obalu od Novigradskog mora pa sve do Paga.

Istovremeno ronioci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba danas su pretraživali i podmorje gdje se na 45 metara ispod površine mora nalazi potopljeni ruski brod koji je u prošlosti prevozio glinicu. I danas su na moru sa 7 gumenjaka i skutera bile ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja iz Zadra, Gospića, Ogulina, Karlovca, Orebića i Rijeke koji su pregledali cijelu obalu od Novigrada do Lukovog Šugarja.

Potraga se nastavlja i sutra sa novim planom u kojem će i ovoga puta biti uključene ribarske brodice koje svakodnevno pružaju potporu u akciji potrage.

Potraga se vodi prema svim indicijama za pripadnikom 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO, za kojeg je prijavljen nestanak 30. listopada 2017. godine.

Vijesti