Zračne protupožarne snage raspolažu s pet protupožarnih aviona Canadair

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/08/2021-08-02-canadiar-cl-815-888-1024x682.jpg
Aviona Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u akciji gašenja požara | Foto: MORH/ J. Kopi

Hvala svim pilotima i tehničarima na profesionalno odrađenom poslu. Nadam se da će vam broj zrakoplova koji sada imate na raspolaganju barem malo olakšati posao, rekao je ministar obrane

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo preuzelo je u subotu 13. kolovoza 2022. protupožarni avion Canadair CL-415 na kojem je u ZTC-u završen remont.

Dolaskom tog aviona u sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske vojske, zračne snage PP NOS-a broje ukupno pet operativnih protupožarnih aviona Canadair CL-415 i četiri Air Tractora AT-802.

Ministar obrane Mario Banožić izrazio je zadovoljstvo dolaskom petog Canadaira u Zemunik te zahvalio svim pilotima i tehničarima na vrhunskom angažmanu u ovoj PP sezoni i poželio im da imaju što manje posla.

„Veliko hvala svim pilotima i tehničarima na profesionalno odrađenom poslu u ovoj izazovnoj PP sezoni u kojoj ste sve zahtjevne zadaće izvršili vrlo odgovorno i uspješno. Nadam se da će vam broj zrakoplova koji sada imate na raspolaganju barem malo olakšati posao“, poručio je.

Objava Zračne protupožarne snage raspolažu s pet protupožarnih aviona Canadair pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja