Pripadnici HRM-a sudjelovali na 25. Maratonu lađa

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/08/hrm_lade-1.jpg
Pripadnici HRM-a sudjelovali su na 25. Maratonu lađa koji se u dolini Neretve | Foto: HRM

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice osvojili su deseto mjesto na 25. Maratonu lađa koji se u dolini Neretve održao 13. kolovoza 2022.

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice sudjelovali su na 25. Maratonu lađa koji se u dolini Neretve održao 13. kolovoza 2022. godine. U ovogodišnjem nastupu ekipa HRM-a osvojila je deseto mjesto. Posadu su činili pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva Flote Hrvatske ratne mornarice smještene u Pločama, a ovo im je bio četvrti nastup na Maratonu lađa. U dosadašnjim nastupima ekipa HRM-a osvajala je 7., 11., i 8. mjesto. Na ovogodišnjoj utrci ukupno je sudjelovalo 30 ekipa.

Tijekom ovogodišnjeg maratona došlo je do nezgode u kojoj su se sudarila dva plovila koja su pratila utrku, a u zajedničkoj akciji spašavanja osoba iz potopljenog plovila sudjelovali su pripadnici HRM-a i HGSS-a.

Maraton lađa organizira Udruga lađara Neretve i održava se svake godine, druge subote u mjesecu kolovozu. Cilj ove kulturno-sportsko-turističke manifestacije je očuvanje tradicije i identiteta hrvatskog naroda na području doline Neretve. Prvi Maraton lađa organiziran je 1998. godine. Ukupna dužina utrke je 22 500 metara, sa startom u Metkoviću i ciljem u Pločama.

Pripadnici HRM-a sudjelovali su na 25. Maratonu lađa koji se u dolini Neretve | Foto: HRM

Objava Pripadnici HRM-a sudjelovali na 25. Maratonu lađa pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti