Završila specijalistička vojna obuka i prekvalifikacija roda PZO

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/02/oznaka-pzo-1024x607.jpg
Pukovnija PZO

Obuka je provedena od 1. prosinca 2020. do 19.veljače 2021. a cilj obuke je osposobljavanje djelatnika za rukovanje i održavanje protuzračnog naoružanja te za službu u matičnim postrojbama u koje će biti upućeni nakon završetka obuke.

Na specijalističkoj vojnoj obuci osposobljavani su polaznici nakon odsluženja dragovoljnog vojnog roka. U sklopu obuke provedena je i prekvalifikacija za šest vojnika i devet dočasnika iz Pukovnije protuzračne obrane i Bitnice protuzračne obrane Gardijske mehanizirane brigade.

Prekvalifikacija vojnika provedena je za 16A topničku specijalnost, dužnost ciljač/poslužitelj i 16B raketnu specijalnost, dužnost poslužitelj prijenosnih raketnih sustava, dok je prekvalifikacija dočasnika provedena za dočasnika PZO 16B raketnu specijalnost.

Ovom prigodom zapovjednik Pukovnije protuzračne obrane brigadir Alen Šimunić izrazio je zadovoljstvo pokazanim zanimanjem kandidata, motiviranošću, voljom i uloženim trudom koji su rezultirali njihovim uspješnim završetkom specijalističke obuke te spremnošću da svoje karijere nastave u Pukovniji protuzračne obrane Hrvatske kopnene vojske u koju su i raspoređeni.

Prilikom provođenja obuke pridržavalo se svih propisanih epidemioloških mjera vezanih za pandemiju koronavirusa.

Objava Završila specijalistička vojna obuka i prekvalifikacija roda PZO pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti