Završen tečaj za C-IED/UXO procedure u Inženjerijskoj pukovniji

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/02/img_20210219_125644-1024x683.jpg
Završen tečaj za C-IED/UXO procedure u Inženjerijskoj pukovniji | Foto: InžP/HKoV

Tečaj je uspješno završilo 19 polaznika

U vojarni “10. brigade HV” – Kamensko i na vojnom poligonu “33. inženjerijske brigade” – Cerovac od 15. do 19. veljače 2021. godine provedena je obuka za procedure suprotstavljanja improviziranim eksplozivnim napravama i neeksplodiranim ubojnim sredstvima (C-IED/UXO – Countering Improvised Explosive Devices and UneXploded Ordnance).

Obuku je završilo 19 polaznika, četvorica pripadnika Inženjerijske pukovnije, sedam pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, šest pripadnika Gardijske mehanizirane brigade i dva pripadnika Obavještajne pukovnije.

Potvrde o osposobljenosti za C-IED/UXO procedure polaznicima je uručio voditelj obuke, satnik Renato Mendeš iz Pionirske satnije Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske.

Obuku je provela Inženjerijska pukovnija Hrvatske kopnene vojske, a temeljena je na iskustvima stečenima u Domovinskom ratu te u NATO i UN vođenim operacijama. Polaznici se obučavaju do zahtijevanih standarda provedbe, koji predstavljaju preduvjet za uspješnu zaštitu vlastitih snaga u okružju gdje se očekuje ugroza od improviziranih eksplozivnih naprava, ali i kako bi se dostigla zahtijevana razina interoperabilnosti s ostalim NATO snagama.

Završen tečaj za C-IED/UXO procedure u Inženjerijskoj pukovniji | Foto: InžP/HKoV

Objava Završen tečaj za C-IED/UXO procedure u Inženjerijskoj pukovniji pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti