Završila specijalistička obuka vojnika

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/11/pozega_30112018_2_v.jpg
Foto: SzOiDL / G. Mažar

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi uspješno je završena specijalistička vojna obuka za kandidate koji se primaju u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika za vojnostručne specijalnosti tehničke i prometne službe, a koja je provedena od 25. rujna do 29. studenog 2018. godine.

Cilj specijalističke vojne obuke je osposobljavanje vojnika za obavljanje zadaća svoje službe i specijalnosti i u provedbi svakodnevnih zadaća. Kroz ovo obučno razdoblje cilj je obučiti vojnike u pravilnom rukovanju, čuvanju i održavanju prometnih, intendantskih, tehničkih i graditeljskih sredstava, uz ostvarenje najvećeg stupnja osposobljenosti u poslovima osobne vojnostručne specijalnosti.

U sklopu obuke u tehničkoj službi dva polaznika su osposobljavani za tehničko održavanje naoružanja, tri polaznika za održavanje motornih vozila, dva polaznika za tehničko održavanje električnih uređaja na motornim i priključnim vozilima. Šesnaest polaznika u prometnoj službi osposobljeni su za vozače.

Obuka je provedena sukladno Programu obuke vojnika službi borbene potpore OS RH u kome su ugrađena dosadašnja pozitivna iskustva provedbe obuke, a koji podupire borbeno usredotočenu obuku, standardizaciju obuke, objektivno vrednovanje (koje se vrši kontinuirano tijekom obuke kroz ocjenjivanja provedenih zadaća) i prosudbu obuke.

Na kraju specijalističke vojne obuke potvrde o osposobljenosti uručio je zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike pukovnik Mato Tomašević.

    Završila specijalistička obuka vojnika

    Foto: SzOiDL / G. Mažar

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsila-specijalisticka-obuka-vojnika/pozega_30112018_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsila-specijalisticka-obuka-vojnika/pozega_30112018_2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsila-specijalisticka-obuka-vojnika/pozega_30112018_3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsila-specijalisticka-obuka-vojnika/pozega_30112018_4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsila-specijalisticka-obuka-vojnika/pozega_30112018_5.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsila-specijalisticka-obuka-vojnika/pozega_30112018_6.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsila-specijalisticka-obuka-vojnika/pozega_30112018_7.jpg


Vijesti