Završetak Specijalističke vojne obuke u Pješačkoj pukovniji ZOD-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/08/dscf3151-1024x768.jpg
Foto: HV / ZOD

Svečano obilježavanje završetka specijalističke vojne obuke roda pješaštva i oklopništva održano je u petak, 2. kolovoza podjelom pohvala i potvrdnica polaznicima Specijalističke vojne obuke u Pješačkoj pukovniji Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” na vojnom poligonu “Gašinci”. Obuku je od 14. svibnja 2019. pohađalo i uspješno završilo 39 žena i 116 muških polaznika. […]

Svečano obilježavanje završetka specijalističke vojne obuke roda pješaštva i oklopništva održano je u petak, 2. kolovoza podjelom pohvala i potvrdnica polaznicima Specijalističke vojne obuke u Pješačkoj pukovniji Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” na vojnom poligonu “Gašinci”.

Obuku je od 14. svibnja 2019. pohađalo i uspješno završilo 39 žena i 116 muških polaznika.

Bili su raspoređeni u tri obučne satnije, pod budnim okom zapovjednika, satnika Milenka Adžage, satnika Stjepana Grbića i satnika Zdenka Valjetića te instruktora iz Pješačke pukovnije, Središta za temeljnu obuku, Gardijske mehanizirane brigade i Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Najbolji među njima pismeno su pohvaljeni, a prema riječima zapovjednika obučne bojne pukovnika Mate Beljana, ovaj je naraštaj pokazao iznimnu zainteresiranost za obuku, napose za taktičke zadaće.

Naglasak tijekom obuke stavili su na podizanje psihofizičkih sposobnosti koje su temelj za usvajanje svih ostalih vještina. Svoje vještine i stečeno znanje pokazali su odličnim rezultatima na završnim gađanjima, a iz Pješačke pukovnije odlaze na vojničke dužnosti u gardijske postrojbe Hrvatske kopnene vojske, mornaričko pješaštvo HRM-a i 91. zrakoplovnu bazu HRZ-a.

Zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu, brigadir Željko Ljubas izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su Oružane snage RH bogatije za 127 vojnika roda pješaštva i 28 vojnika roda oklopništva.

Svim vojnicima zaželio je uspjeh u novim postrojbama, u kojima će svoje vještine i znanja nadograđivati na temelje koje su dobili u Pješačkoj pukovniji naglasivši kako među njima sigurno postoje i kandidati za buduće vođe, koji će se od rujna ove godine stvarati u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić”.

Čestitajući im na uspješno završenoj obuci, zapovjednik Pješačke pukovnije brigadir Stanko Paradžiković pohvalio je polaznike, ali i njihove zapovjednike i instruktore zbog uloženog truda i zalaganja te naglasio da novopečeni vojnici trebaju opravdati povjerenje koje im je ukazano prijemom u djelatni sastav Oružanih snaga RH.

Najbolji ukupni rezultat u obuci ostvario je vojnik Ivan Jost, a svoju karijeru nastavit će u tenkovskoj bojni GOMBR-e.

S obuke odlazi s odličnim dojmovima, rekavši da je obuka bila zahtjevna, ali i zanimljiva.

Njegovi pohvaljeni kolege vojnici Duje Matić, Matej Marinić, Matija Prša, Ante Bulog, Alen Nikolić i Matija Bočkaj svoje karijere nastavljaju također u bojnama gardijskih brigada Hrvatske kopnene vojske.

Objava Završetak Specijalističke vojne obuke u Pješačkoj pukovniji ZOD-a pojavila se prvi puta na MORH.

    Završetak Specijalističke vojne obuke u Pješačkoj pukovniji ZOD-a

    Foto: HV / ZOD

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsetak-specijalisticke-vojne-obuke-u-pjesackoj-pukovniji-zod-a/dscf3141.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsetak-specijalisticke-vojne-obuke-u-pjesackoj-pukovniji-zod-a/dscf3145.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsetak-specijalisticke-vojne-obuke-u-pjesackoj-pukovniji-zod-a/dscf3151.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsetak-specijalisticke-vojne-obuke-u-pjesackoj-pukovniji-zod-a/dscf3159.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsetak-specijalisticke-vojne-obuke-u-pjesackoj-pukovniji-zod-a/dscf3165.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsetak-specijalisticke-vojne-obuke-u-pjesackoj-pukovniji-zod-a/dscf3190.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsetak-specijalisticke-vojne-obuke-u-pjesackoj-pukovniji-zod-a/dscf3192.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrsetak-specijalisticke-vojne-obuke-u-pjesackoj-pukovniji-zod-a/dscf3194.jpg


Vijesti