Završeno prvenstvo OSRH u zimskim sportovima

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/prvenstvo_zs_19022015_v.jpg
Foto: MORH/ T. Brandt

Svečanim postrojavanjem sudionika i proglašenjem pobjednika u vojarni Drgomalj u Delnicama, u četvrtak, 19. veljače 2015. godine, završeno je 14. prvenstvo Oružanih snaga RH u zimskim sportovima.

Na natjecanju su sudjelovala 104 pripadnika Oružanih snaga RH. program je započeo 18. veljače 2015. natjecanjima u veleslalomu na skijalištu Platak. Natjecatelji su bili podijeljeni u četiri kategorije. U kategoriji žena pobjednica je pripadnica Gardijsko oklopne mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske natporučnica Mirela Rašić, u kategorija veterani pobijedio je pripadnik Zapovjedništva za potporu skupnik Ivan Oštir, u kategoriji stariji seniori pobijedio je pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane bojnik Željko Žugaj, a u  kategoriji mlađi seniori najbolji je pripadnik Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske natporučnik Tomislav Kirasić.

U nastavku je održano ekipno natjecanje u patrolnom trčanju. U kombinaciji streljaštva i skijaškog trčanja natjecalo se osam četveročlanih timova. Ukupno najbolje vrijeme postigao je tim Zapovjedništva specijalnih snaga, drugi je bio tim Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" Hrvatske kopnene vojske a treće mjesto također je zauzeo tim Zapovjedništva specijalnih snaga.

Na zatvaranju prvenstva zapovjednik ZSS-a i izaslanik načelnika GS OS RH, pukovnik Perica Turalija, istaknuo je da natjecanja ne predstavljaju samo sportski događaj, nego dokazuju sposobnosti djelovanja pripadnika Oružanih snaga RH u zimskim uvjetima. Pohvalivši visoku kvalitetu organizacije, pukovnik Turalija izrazio je zadovoljstvo činjenicom o povećanom broju sudionika u odnosu na ranija prvenstva.

Prvenstvo je organiziralo Zapovjedništvo specijalnih snaga (ZSS) i Središnjica za upravljanje osobljem, uz potporu civilnih institucija i to Hrvatskog skijaškog saveza, SRC-a Platak, Skijaškog kluba Rijeka i Goranskih sportskih objekata.

    Završeno prvenstvo OSRH u zimskim sportovima

    Foto: MORH/ T. Brandt

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrseno-prvenstvo-osrh-u-zimskim-sportovima/prvenstvo_zs_19022015_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrseno-prvenstvo-osrh-u-zimskim-sportovima/prvenstvo_zs_19022015_06.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrseno-prvenstvo-osrh-u-zimskim-sportovima/prvenstvo_zs_19022015_12.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/zavrseno-prvenstvo-osrh-u-zimskim-sportovima/prvenstvo_zs_19022015_13.jpg


Vijesti