Završena obuka za rukovatelja viličarom

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/05/2024-05-17-upravljanje-vilicarom--1024x683.jpg
Završena obuka za rukovatelja viličarom | Foto: OSRH/ M. Šimić

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi provedena je obuka za rukovatelja viličarom koju je uspješno završilo šest polaznika

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi od 15. travnja do 17. svibnja 2024. godine provedena je obuka za rukovatelja viličarom.

Cilj obuke je osposobiti polaznike obuke za sigurno i pravilno rukovanje viličarom u svim uvjetima eksploatacije.

Obuka se provodi kroz teoretski i praktični dio u kojima se polaznici upoznaju s viličarom, njegovim karakteristikama, održavanju i korištenju. Kroz obuku se razvijaju sposobnosti polaznika sa rukovanjem, opsluživanjem i održavanjem viličara, njegovim značajkama i mogućnostima te poštivanju sigurnosnih mjera kod rada.

Nakon predavanja i provjere poznavanja mjera zaštite na radu polaznici ovog tečaja pristupaju rukovanju viličarom koje vode iskusni instruktori.

Polaznik obuke razvodnik Bernard Huzanić-Mišek, pripadnik 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, naglasio je kako je predmetna obuka bila dobra te kako su instruktori odlični u prenošenju znanja. Posebno je naglasio važnost edukacije u dijelu koji se odnosi na posljedice u slučaju samovoljnog izvršavanja zadaće.

“Smatram kako je tečaj iznimno koristan, a znanja i iskustvo rukovanja viličarom biti će mi od iznimne važnosti u obavljanju posla”, rekao je razvodnik Huzanić-Mišek.

Tijekom provjere znanja i sposobnosti šest polaznika u potpunosti je zadovoljilo uvjete za dobivanje certifikata od ovlaštene ustanove.

Završena obuka za rukovatelja viličarom | Foto: OSRH/ M. Šimić

Objava Završena obuka za rukovatelja viličarom pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti