Bilateralna vojna suradnja Remontnog zavoda i Inženjeringa Logističke brigade Slovenske vojske

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/05/2024-05-17-remontni-zavod-1-1024x683.jpg
Bilateralna vojna suradnja Remontnog zavoda i Inženjeringa Logističke brigade Slovenske vojske | Foto: ZzP / J. Cebić

Radni posjet održan je u sklopu bilateralne vojne suradnje sa Oružanih snaga Republike Slovenije

Zapovjednik Remontnog zavoda Zapovjedništva za potporu pukovnik Ivan Leutar sa suradnicima primio je 16. svibnja 2024. godine u radni posjet izaslanstvo Inženjeringa Logističke brigade Slovenske vojske, u sklopu bilateralne vojne suradnje sa OS Republike Slovenije. Osim izaslanstva Slovenske vojske i predstavnika Remontnog zavoda, radnom posjetu nazočio je i načelnik Odjela za održavanje LOS brigadir Mateo Dorotić.

Tijekom radnog posjeta zapovjednik Remontnog zavoda izaslanstvu je prezentirao misiju i zadaće Remontnog zavoda u logističkom sustavu OSRH. Težište radnog posjeta bilo je usmjereno na razmjenu iskustava iz područja održavanja borbenih sustava.

Izaslanstvo Slovenske vojske obišlo je radioničke kapacitete te vidjelo radioničke sadržaje Remontnog zavoda u kojem se na održavanju nalaze ključna sredstva Hrvatske kopnene vojske, alat i opremu koja se koristi u održavanju te način skladištenja i čuvanja pričuvnih dijelova.

Posjet je bio iznimno koristan za uspostavu temelja za daljnju razmjenu iskustava u kontekstu održavanja zajedničkog naoružanja i vojne opreme.

Bilateralna vojna suradnja Remontnog zavoda i Inženjeringa Logističke brigade Slovenske vojske | Foto: ZzP / J. Cebić

Objava Bilateralna vojna suradnja Remontnog zavoda i Inženjeringa Logističke brigade Slovenske vojske pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti