Završena obuka osposobljavanja vozača za C i C+E kategorije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/05/2024-05-10-osposobljavanje-za-vozaca-1024x683.jpg
Završena obuka osposobljavanja vozača za C i C+E kategorije | Foto: K. Puškarić

U Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi završilo je osposobljavanje polaznika za vozača C i C+E kategorije

Završeno je osposobljavanje polaznika za vozača C i C+E kategorije u Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi,  koje su održalo od 2. do 10. svibnja 2024.

Polaznici obuke su osposobljeni za sigurno upravljanje teretnim motornim vozilom u različitim cestovnim, terenskim i vremenskim uvjetima, te s korištenjem svih uređaja na vozilu kao i sigurnosnim mjerama kojih se pri upravljanju moraju pridržavati.

U prvom tjednu obuke polaznici prolaze prometne propise i sigurnosna pravila. Po položenom ispitu iz predmeta prometni propisi i sigurnosna pravila pristupaju obuci upravljanju motornim vozilom, a polaganje vozačkog ispita provodili su ovlašteni ispitivači HAK-a iz regionalnog ispitnog centra Osijek. C kategoriju uspješno je položilo dvanaest, a C+E kategoriju dva polaznika.

U zadnjem tjednu obuke, nakon položenog ispita, povodile su se terenske vožnje na logističkom vježbalištu Glavica, te relacijske vožnje na javnim cestama. Polaznici su obučeni za samostalan rad prilikom samoizvlačenja, izvlačenja drugog vozila, ukrcaja/iskrcaja vozila na željeznički vagon ili priključno vozilo (labudicu). Osim vožnje, uvježbani su za samostalno korisničko održavanje vozila kao i vođenju obvezne dokumentacije vozila i vozača.

Po završetku obuke voditelj Odsjeka za izobrazbu i doktrinu prometne službe pukovnik Boris Galić uručio je potvrdnice polaznicima i zaželio im puno uspjeha u budućem radu.

Završena obuka osposobljavanja vozača za C i C+E kategorije | Foto: K. Puškarić

Objava Završena obuka osposobljavanja vozača za C i C+E kategorije pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti