Završena obuka obučavatelja za C-IED/UXO procedure

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2020/09/202009-obucavatelji-27-1024x683.jpg
Završena obuka obučavatelja za C-IED/UXO procedure | Foto: HV

Inženjerijska pukovnija provela obuku obučavatelja za procedure suprotstavljanja improviziranim eksplozivnim napravama i neeksplodiranim ubojnim sredstvima

U vojarni “110. Brigade HV” u Kamenskom, Karlovac, u petak, 4. rujna 2020. završila je dvotjedna obuka obučavatelja za procedure suprotstavljanja improviziranim eksplozivnim napravama i neeksplodiranim ubojnim sredstvima (Countering Improvised Explosive Devices and UneXploded Ordnance–C-IED/UXO), uručenjem potvrda o osposobljenosti osmorici polaznika obuke.

Obuku obučavatelja za C-IED/UXO procedure provela je Inženjerijska pukovnija HKoV-a, u vojarni “110. brigade HV” – Kamensko i na vojnom poligonu “33. inženjerijske brigade” – Cerovac, a u provedbu obuke uspješno su implementirana iskustva stečena u NATO i UN vođenim operacijama i misijama.

Voditelj obuke bio je natporučnik Ivan Baković, a obučavatelji stožerni narednik Nikolino Šušak, skupnik Ivica Buhin i skupnik Igor Martić. Svi polaznici obuke pokazali su iznimno visku razinu samoinicijative, a kao najbolji polaznik obuke, istaknuo se nadnarednik Tomislav Slatki, pripadnik Inženjerijske pukovnije.

Riječ je o obuci koja se provodi u cilju osposobljavanja novih obučavatelja, koji će implementirati stečena znanja i vještine za provedbu C-IED/UXO procedura u svojim postrojbama. Polaznici se obučavaju do zahtijevanih standarda provedbe, koji predstavljaju preduvjet za uspješnu zaštitu vlastitih snaga i kako bi se dostigla zahtijevana razina interoperabilnosti s ostalim NATO snagama. Polaznici koji su uspješno završili obuku mogu samostalno planirati i provesti pripremu za obuku, provesti pripremu obučavatelja, osoblja koje podupire provedbu obuke i obučavanih te uspješno provesti obuku.

Završena obuka obučavatelja za C-IED/UXO procedure | Foto: HV

Objava Završena obuka obučavatelja za C-IED/UXO procedure pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti