Završen UNPOC tečaj za policijske časnice u Rakitju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/unpoc_22042016_v.jpg
Foto: OSRH/ K. Dukarić

U Središtu za međunarodne vojne operacije u Rakitju, u petak, 22. travnja 2016., završio je policijski dio integriranog Tečaja za Vojne promatrače UN-a (UN Military Observer Course) i Tečaja za policijske časnice UN-a (UN Police Officers Course).

Na tečaju je sudjelovalo 12 policajki iz Jordana, Etiopije, Kenije, Nepala, Nigerije, Sierra Leonea, Šri Lanke, Tanzanije, Vijetnama i Ukrajine, koje su se osposobljavale za sudjelovanje u operacijama potpore miru Ujedinjenih naroda u svojstvu policijskih časnika.

Ovo je drugi integrirani tečaj koji je Središte za međunarodne vojne operacije provelo u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i Ministarstvom unutarnjih poslova, a u sklopu promicanja Rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a 1325 (2000) o ženama, miru i sigurnosti te doprinosa Republike Hrvatske operacijama potpore miru UN-a.

U prigodi podjele certifikata polaznicima, predstavnik Ureda za mirovne operacije UN-a (DPKO) Stefan Schwarz rekao je kako je tečaj proveden na najvišoj razini te da se radi o jedinstvenom tečaju u svijetu s obzirom da na zajedničkoj obuci sudjeluju iskljuivo policijske časnice.



Vijesti