Završetak obuke iračkih snaga za pse vodiče za detekciju eksploziva

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/obuka_pasa_09122009_v.jpg

Povodom završetka obuke vodiča i službenih pasa za detekciju eksploziva u Obučnom centru "Satnik Krešimir Ivošević" u Dugom Selu, u srijedu, 9. prosinca održana je prigodna svečanost dodjele diploma pripadnicima iračkih snaga sigurnosti.


Šestorica pripadnika iračkih snaga sigurnosti i njihov voditelj, poručnik Mohammed Al-Maliki sudjelovali su od 4. svibnja do 4. prosinca 2009. godine na tečaju za obuku vodiča i službenih pasa za detekciju eksploziva u Obučnom centru „Satnik Krešimir Ivošević“ u  Dugom Selu. Po završetku sedmomjesečne obuke iračkim snagama sigurnosti donirano je šest službenih pasa s pripadajućom opremom.

Tom prigodom irački general Mohammed Moshab Hajar zahvalio se za donaciju službenih pasa naglasivši da su prvi put primili takvu vrstu pomoći. “Iznimno cijenimo ovu pomoć Hrvatske i vjerujemo da će ona širom otvoriti vrata za daljnju suradnju naših dviju zemalja“, rekao je general Hajar te dodao kako nikada neće zaboraviti ovu gestu MORH-a.
Čestitajući Iračanima na uspješno završenoj obuci načelnik Službe za NATO i Partnerstvo za mir Zoran Drča zahvalio se iračkoj strani na suradnji te je poručio da i ubuduće mogu računati na hrvatsku potporu u provedbi procesa stabilizacije tog područja. “Znam da je to mali korak u tom procesu, ali svi veliki procesi počinju s malim koracima“, istaknuo je u svom govoru zamjenik načelnika Uprave za operativne poslove i obuku OS RH brigadir Martin Starčević, čestitajući im u ime načelnika Glavnog stožera OSRH-a. Pripadnicima iračkih snaga sigurnosti prigodno se obratio i zapovjednik Centra bojnik Mile Skukan, a uvjerenja o uspješno provedenoj obuci uručio im je načelnik Stožera Pukovnije Vojne policije pukovnik Mato Radoš. Po završetku svečanosti održana je i pokazna vježba kojom se prikazao rad vodiča i službenih pasa.



Vijesti