General pukovnik Kruljac u radnom posjetu 14. HRVCON-u ISAF

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/kruljac_isaf_10122009_v.jpg

Izaslanstvo Oružanih snaga RH predvođeno zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske OS RH general pukovnikom Mladenom Kruljcem te zapovjednikom Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV-a „Fran Krsto Frankopan“ brigadnim generalom Ivanom Jurićem boravi od 8. do 12. prosinca u radnom posjetu 14. hrvatskom kontingentu u misiji ISAF u Afganistanu.

 
Tijekom boravka u radnom posjetu general pukovnik Kruljac sa izaslanstvom obišao je prostore i smještajne kapacitete hrvatskog kontingenta u Kampu Marmal u Mazar e Sharifu, te je imao prilike upoznati se sa njihovim svakodnevnim zadaćama. Također, održani su i radni sastanci sa zapovjednikom US CJTF PHOENIX brigadnim generalom Lawrence E. Dudneyem i zapovjednikom RC N (Regional Center North) njemačkim brigadnim generalom Frankom Leidenbergerom.
U nastavku posjeta članovi izaslanstva OS RH posjetit će i hrvatsko američki OMLT tim i zapovjednika kampa, te zapovjednike ANA-e (afganistanske vojske). Tom prigodom general pukovnik Kruljac susrest će se i s najvišim predstavnicima ISAF-a, te će razgovarati o doprinosu misije za mir i stabilnost u toj zemlji.

Vijesti