Završetak 3. naraštaja dragovoljnih ročnika

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/pozega_07112009_v-2.jpg

U Središtu za temeljnu obuku HKoV-a u Požegi u subotu, 7. studenoga, održana je svečanost  povodom završetka dragovoljnog služenja vojnog roka 3. naraštaja ročnika.

Svečanost je započela postrojavanjem djelatnika i dragovoljnih ročnika te prijavkom zapovjedniku Središta pukovniku Robertu Krnčeviću, a potom je uslijedilo uručenje nagrada najboljim ročnicima. Tomislavu Joskiću, najboljem ročniku 3. naraštaja, uručena je po prvi put Značka najboljeg ročnika te nagrada knjiga fotomonografije "Od branitelja Domovine do čuvara svjetskog mira".
Za najbolje postignute rezultate u provjerama motoričkih sposobnosti knjigom su nagrađeni ročnik Blaž Zelić i ročnica Antonija Kozina, a za najbolje postignute rezultate u gađanju automatskom puškom ročnica Anita Glaurdić  i ročnik  Šime Kokić. Prigodnim poklonom i knjigom nagrađena je najbolja ročnica 3. naraštaja 2009. Željka Tomić.
Nakon uručenja nagrada, ročnicima se prigodnim govorom obratio zapovjednik Središta, pukovnik Krnčević koji je čestitao nagrađenim ročnicima te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.
U trećem naraštaju koji je sa služenjem dragovoljnog roka započeo 14. rujna, obuku je prošlo 235 ročnika, među kojima je 29 ročnica.



Vijesti