Završen tečaj za zrakoplovne tehničare

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tecaj_1_26032010_v.jpg

U vojarni "Zemunik Donji" u Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane "Rudolf Perešin" u petak, 26. ožujka 2010. godine završen je šestomjesečni Tečaj prekvalifikacije za zrakoplovne tehničare za prvi stupanj održavanja.

Desetorici polaznika uvjerenja o uspješnom završetku tečaja uručio je zamjenik zapovjednika SzO HRZ i PZO, pukovnik Dragan Oljica, a najboljeg polaznika, razvodnika Mirka Rogulja, pripadnika 93. zrakoplovne baze Zadar pohvalio je zapovjednik Središta brigadir Pero Galić.
Polaznici su tijekom šestomjesečne obuke usvojili znanja iz općeg i specijalističkog zrakoplovno tehničkog područja, izučavajući zrakoplovne sustave, pogonsku skupinu te konstrukciju osnovnih tipova školskih zrakoplova – aviona ZLIN 242L, Pilatus PC9M te helikoptera Bell 206B. Nakon završenog tečaja polaznici se upućuju na šestomjesečno stažiranje u postrojbe HRZ gdje će se osposobiti za zrakoplovno tehničko održavanje konkretnog tipa letjelice i steći ovlaštenje za samostalan rad na zrakoplovu.
Ovo je drugi održani tečaj koji se provodi po novom programu, a po kojem je od 2008. godine ukupno 44 polaznika iz postrojbi HRZ i PZO steklo osposobljenost za zvanje zrakoplovni tehničar za potrebe OSRH.



Vijesti