Zapovjednik NATO snaga za Europu u posjetu OS RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/split_23092009_7v.jpg

U dvodnevnom posjetu RH i Oružanim snagama RH, 22. i 23. rujna,  boravi zapovjednik NATO zapovjedništva za Europu i zapovjednik Europskog zapovjedništva Američkih snaga za Europu, admiral James G. Stavridis, koji je u srijedu, 23. rujna, posjetio Hrvatsku ratnu mornaricu te nazočio prezentaciji dijela vježbe „Jackal Stone 09“ koji se odvija na moru.

Admiral Stavridis, u pratnji zamjenika načelnika Glavnog stožera za operacije i direktora MVV „Jackal Stone 09“, kontraadmirala Zdenka Simičića, helikopterima MH-47 „Chinook“ nadletio je područje odvijanja pomorskog dijela vježbe „Jackal Stone 09“ prilikom čega je, prema scenariju, prezentirana akcija rješavanje talačke situacije. Po završetku prezentacije vježbe admiral Stavridis i kontraadmiral Simičić održali su radni sastanak u zgradi Zapovjedništva Hrvatske ratne mornarice. Za vrijeme bilateralnih razgovora, admiral Stavridis je ponovio kako će u svim pogledima, kao zapovjednik NATO snaga u Europi i osobno, dati svoju maksimalnu potporu Republici Hrvatskoj kao novoj članici NATO saveza. Isto tako izrazio je svoje zadovoljstvo prezentacijom pomorskog dijela vježbe „Jackal Stone 09“, te je pohvalio organizaciju vježbe kao i udio Hrvatske ratne mornarice u vježbi. U nastavku bilateralnog sastanka, razgovoralo se i o zadaćama pripadnika  američkih i hrvatskih  oružanih snaga koje izvršavaju u misiji ISAF u Afganistanu
Admiral Stavridis, u nastavku svoj posjeta, obići će i Zapovjedništvo vježbe „Jackal Stone 09“ u Zrakoplovnoj bazi Zemunik.

 



Vijesti