Seminar "Sprečavanje oružanog nasilja" u RACVIAC-u

Središte za sigurnosnu suradnju (RACVIAC), u suorganizaciji sa SEESAC-om (The South Eastern and Eastern Europe Clearing House for the Control of Small Arms and Light Weapons), od 22. do 24. rujna 2009. je domaćin regionalnog seminara na temu "Sprečavanje oružanog  nasilja: pregled nacionalnih projekata i identificiranje mogućnosti  poboljšanja".


Jedan od strateških ciljeva zemalja iz regije je jačanje stabilnosti i sigurnosti u jugoistočnoj Europi. Sprečavanje oružanog nasilja i podizanje svijesti o tome koliko oružano nasilje može utjecati na sveukupni politički, ekonomski i socijalni razvoj, izravno podupire ostvarivanje tog cilja.

Svrha seminara je razmjena iskustava i naučenih lekcija između relevantnih predstavnika ministarstava, međunarodnih, regionalnih i nevladinih organizacija o razvoju i primjeni strategija i programa za sprečavanje oružnog nasilja s posebnim naglaskom na sigurnost građanstva.

Seminar je organiziran kroz predavanja, rad u radnim grupama i otvorene duskusije.

Na seminaru se očekuje sudjelovanje oko 30 sudionika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Srbije, te predstavnici UN-a, Regional Cooperation Council-a i nevladinih organizacija.

Pozivamo predstavnike medija da medijski poprate drugi dan konferencije i dođu u srijedu, 23. rujna, u vojarnu "Vitez Damir Martić", Stari Hrast 53, Rakitje, najkasnije do 8.00 sati.

Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću i informiranje RACVIAC-a  natporučnica Marija Čičak, mob: 098/454-625.

Najave