Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote u službenom posjetu RH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/nash_20052015_v.jpg
Foto: OSRH/ S. Brigljević

Zapovjednik Nacionalne garde američke savezne države Minnesote general bojnik Richard C. Nash boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj od 18. do 22. svibnja 2015. godine.

Generala Nasha primio je u utorak, 19 svibnja 2015. godine zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Dragutin Repinc. Tom prigodom razgovaralo se o reformi i reorganizaciji Oružanih snaga, služenju vojnog roka, pričuvi, potencijalima vojnog poligona Eugen Kvaternik – Slunj, nabavci novih borbenih sustava, izradi strateških dokumenata i sigurnosnoj situaciji u regiji i svijetu.


General Repinc istaknuo je dobru dosadašnju suradnju OS RH s Nacionalnom gardom Minnesote, koja će se nastaviti i u budućnosti.


Za vrijeme službenog posjeta Republici Hrvatskoj, general Nash prisustvovat će natjecanju za najspremnijeg pripadnika „Prvi za Hrvatsku 2015“, koje se održava na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju od 13. - 22. svibnja 2015. godine.
Zapovjednika Nacionalne garde Minnesote generala Nasha,  primila je i predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH, Kolinda Grabar Kitarović.



Vijesti