Završni prikaz natjecanja "Prvi za Hrvatsku 15"

Završni prikaz natjecanja za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH "Prvi za Hrvatsku 15", održat će se u četvrtak, 21. svibnja 2015. godine na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju.

Natjecanje predstavlja provjeru spremnosti i uvježbanosti pripadnika OS RH tijekom cijele godine, a cilj natjecanja je pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja.

Za sudjelovanje na natjecanju prijavilo se više od 150 natjecatelja. Uz pripadnike postrojbi OS RH iz svih grana, rodova i službi i Ministarstva unutarnjih poslova RH, na natjecanju će sudjelovati i 34 pripadnika stranih oružanih snaga iz osam zemalja, te pripadnici Oružanih snaga Kraljevine Španjolske i Ujedinjenog Kraljevstva, koji se natječu ispred Zapovjedništva združenih snaga Napulj.


Pozivamo zainteresirane fotografe i snimatelje koji žele fotografirati i snimiti cijeli tijek natjecanja da dođu u četvrtak, 21. svibnja 2015., na vojni poligon "Eugen Kvaternik" na Slunju, najkasnije do 4.30 sati, a predstavnike medija koji žele popratiti dodjelu nagrada i proglašenje pobjednika natjecanja, pozivamo da dođu na Kupalište kod koranskog mosta u Gradu Slunju, najkasnije do 13.40 sati.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na infor@morh.hr, najkasnije do srijede, 20. svibnja 2015., do 16.00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, OIB, naziv medija, broj novinarske iskaznice i broj mobitela.


Osoba za kontakt je satnica Mirjana Kiš, časnica za odnose s javnošću Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" HKoV-a, mob: 098/911-0180.



Najave