Započeo tečaj 209. korpusa ANA-e za rad na CFF simulatoru

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tn_nato_rs_208x139_1.jpg

U području misije „Resolute Support“ u Afganistanu u Regionalnoj borbenoj školi 209. Korpusa Afganistanske narodne armije (ANA), krajem lipnja 2015. godine savjetnički tim pripadnika Oružanih snaga RH, započeo je s provedbom tečaja „Train the trainers“ za rad na „Call For Fire“ CFF simulatoru, u trajanju od pet tjedana.

Tečaj provode dva pripadnika Oružanih snaga RH koji sudjeluju u misiji „Resolute Support“, savjetnici iz savjetničkog tima Regionalne borbene škole 209. korpusa, nadnarednik Goran Kovač i narednik Bernard Brečić.

Nadnarednik Kovač i narednik Brečić uveli su operativni rad prvi CFF simulator u Afghanistansku narodnu armiju, te osmislili tečaj s ciljem osposobljavanja budućih instruktora Regionalne borbene škole za provedbu zahtjevne obuke. CFF simulator su Afganistanskoj narodnoj armiji donirale Oružane snage SAD-a.

Instruktori će planirati i provoditi obuku s pripadnicima postrojbi 209. Korpusa koristeći CFF simulator, kako bi postigli što bolju uvježbanosti pripadnika u traženju i pružanju vatrene potpore postrojbama 209. Korpusa u borbenim djelovanjima.



Vijesti